Bert Roodhooft
Caroline De Bleeckere

Nederenamestraat 121
9700 Oudenaarde
055 30 07 99 | mail ons

Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie is “therapeia”  (verzorging, behandeling van het lichaam) via “kinesis” (beweging). Anders gezegd, een kinesitherapeut zal er voor zorgen dat iemand die beperkt is (geraakt) in zijn functioneren terug optimaal kan werken.

“Kinesitherapie” betekent letterlijk “behandelen door te bewegen” en staat voor een hele waaier van therapieën. Kinesitherapie is dan ook veel meer dan massage. We gebruiken een gamma van fysische  (warmte, koude, elektrische stromen, etc) en technische middelen. Het vakdomein is in de laatste twintig jaar zodanig gegroeid en ontwikkeld dat kinesitherapie op dit moment zonder enige twijfel is geëvolueerd tot een essentiële steunpilaar in de revalidatie. Als zelfstandig kinesitherapeut hebben we al enkele jaren ervaring in volgende technieken:


Caroline De Bleeckere,
afgestudeerd als kinesitherapeute in 1995.

Ik ging onmiddellijk als zelfstandig kinesitherapeute aan de slag. Eerst deeltijds thuis en deeltijds als vaste collega in een praktijk in Machelen. Na een tussenstop als kinesiste in een afslankingsinstituut startte ik in 2001 full-time thuis. Onderussen volg ik allerlei bijscholingen. Hierdoor behandelen we onze patiënten enkel met de meest actuele en gespecialiseerde vormen van kinesitherapie.