PVHGG_Header8
  • HOME
  • WIE ZIJN WIJ
  • THERAPIEVORMEN
  • CONTACT
  • BLOG
  • BABY’S
PVHGG_Header8
PVHGG_Header8
  • HOME
  • WIE ZIJN WIJ
  • THERAPIEVORMEN
  • CONTACT
  • BLOG
  • BABY’S

MET WELKE KLACHTEN KAN U BIJ ONS TERECHT

U kan in onze praktijk terecht bij Bert, de osteopaat en bij Caroline, de kinesitherapeute 

We kunnen in onze praktijk een uitgebreide waaier aan patiënten behandelen: baby’s, kinderen, volwassenen en senioren, zwangere vrouwen en recreanten. Een praktijk voor het ganse gezin dus …. Voor iedere patiënt is er een aangepaste én individuele behandeling.

OSTEOPATHIE

dé totale aanpak van uw klachten

We behandelen graag volwassenen, adolescenten en senioren met de typische acute en chronische klachten. Ik heb veel ervaring bij het behandelen van baby’s en kinderen met osteopathie. In onze praktijk streven we naar een totale aanpak waarbij we er voor zorgen dat het ganse gezin zich beter zal voelen door het oplossen van uw problemen. Dit via een combinatie van osteopathie door mezelf en kinesitherapie van mijn echtgenote waarbij we u op een persoonlijke en vertrouwensvolle manier zullen benaderen.

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Door massages, beweging, elektrotherapie, persoonlijke oefentherapie en advies maken we u weer klachtenvrij

De grootste groep van verwijzingen voor algemene kinesitherapie bevindt zich in het domein van de aandoeningen van het bewegingsstelsel. Hebt u een blessure, ziekte, beperking of operatie gehad? Door beweging en oefening, therapie en advies helpen we u er zo snel mogelijk weer bovenop.

REVALIDATIE NA OPERATIE, ONGEVAL OF BLESSURE

We helpen u snel weer op de been

Door massages, beweging, elektrotherapie, persoonlijke oefentherapie en advies maken we u weer klachtenvrij

PRENATALE KINESITHERAPIE

Verwacht u een baby? We helpen u en uw partner graag voorbereiden op de bevalling tot 4 weken vòòr de vermoedelijke bevallingsdatum

Verwacht u een baby? We helpen u en uw partner graag voorbereiden op de bevalling tot 4 weken vòòr de vermoedelijke bevallingsdatum

POSTNATALE KINESITHERAPIE

Nieuwe baby? We trainen samen uw ganse lichaam, uw bekkenbodem en andere spieren vanaf 6 weken na de bevalling.

nieuwe baby? wij trainen samen uw ganse lichaam, uw bekkenbodem en andere spieren vanaf 6 weken na de bevalling.

SHOCKWAVE THERAPIE

Gedurende deze sessies werken we op uw pezen en spieren om letsels, ontstekingen en bvb. kalkaangroei aan te pakken

Gedurende deze sessies werken we op uw pezen en spieren om letsels, ontstekingen en bvb. kalkaangroei aan te pakken

TRILPLAAT THERAPIE

Do the vibe

Nor are the most conscientious compilations of Natural History for the benefit of the young and tender, free from the same heinousness of mistake

HOOFDPIJNKLACHTEN

spanningshoofdpijn, migraine, chronische hoofdpijn, sinusitis

Hoofdpijn is geen eenduidige klacht. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, bijvoorbeeld: migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en whiplashklachten. De achterliggende oorzaken van de hoofdpijn kunnen heel divers zijn. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de hoofdpijn In feite heeft ieder persoon een unieke hoofdpijn. De oorzaak van deze hoofdpijn hoeft niet per se in het hoofd of nek te liggen. Vaak ligt de oorzaak van de hoofdpijn in functiestoornissen en spanningen in het lichaam. Over het algemeen zullen bij een osteopathie onderzoek de verschillende lichaamsonderdelen speciale aandacht krijgen

NEKKLACHTEN

Nekklachten kunnen zowel osteopathisch als kinesitherapeutisch aangepakt worden

Nekklachten kunnen acuut of chronisch van aard zijn

BEKKENBODEMREËDUCATIE

Met de nodige tact en kennis van zaken helpen we u met discfuncties in het gebied van het kleine bekken.

Met de nodige tact en kennis van zaken helpen we u met discfuncties in het gebied van het kleine bekken.

GEZONDHEIDSPROBLEMEN BIJ BABY’S EN KINDEREN

Er is een reden waarom sommige gezondheidproblemen steeds terugkeren. Via therapie en via het screenen van het lichaam op verwante problemen, kunnen we de weerstand van je kind herstellen. Ook door tips en voedingsadvies te verschaffen maken we je kind beter.

Nor are the most conscientious compilations of Natural History for the benefit of the young and tender, free from the same heinousness of mistake

tinnitus … wat doen we aan de pieptoon in uw oren?

Algemene kinesitherapie, Kinesitherapie, Osteopathie
-
Posted by Bert Roodhooft

Om gek van te worden…

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is een geluidsgewaarwording zonder geluidstrilling van buiten het oor. Het kan zich uiten als ruisen, fluiten en suizen.
Tonen kunnen hoog of laag zijn, pulseren/kloppend, continu of overeenkomstig met de hartslag. Het kan in één oor zijn of in beide oren. Tinnitus wordt vaak als psychisch erg belastend ervaren.

Tinnitus is door een KNO-arts moeilijk te meten met meetinstrumenten. Daarom is het een aandoening die veelal als subjectief geclassificeerd wordt, oftewel de patiënt ervaart een klacht die niet te meten of zichtbaar te maken is. Toch is er zeker een behandeling mogelijk.

Wat gebeurt er in je lichaam?

Tinnitus is lastig uit te leggen. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn en daarnaast spelen er veel dingen mee in het lichaam die invloed kunnen hebben. Onderstaand verhaal kan daarom wat lastig te lezen zijn (technisch).

Het oor geeft geluidstrillingen door naar onze hersenen via het trommelvlies, de gehoorbeentjes in het middenoor en het slakkenhuis in het binnenoor. Het middenoor is een ruimte gevuld met lucht. De druk wordt er gereguleerd door de buis van Eustachius die het middenoor met de neus/keelholte verbindt. Het slakkenhuis in het binnenoor is een ruimte gevuld met lymfevocht. Naast het slakkenhuis ligt het evenwichtsorgaan.

Vanuit het slakkenhuis gaat een hersenzenuw naar de hersenen die prikkels doorgeeft aan het brein. Deze zenuw moet hiervoor door het hersenvlies heen. De hersencellen in het gebied, waar het gehoor binnenkomt, worden als het ware getuned met stofjes die het volume min of meer kunnen bepalen. Deze stofjes worden neurotransmitters genoemd. Er zijn neurotransmitters die zenuwcellen prikkelen/activeren en er zijn neurotransmitters die zenuwcellen kalmeren. Wanneer er problemen zijn in één of meerdere van deze regio’s, kan tinnitus een gevolg zijn.

Trauma’s als lawaaibeschadiging van het oor, ooroperaties en oorinfecties, maar ook een hersenschudding, nekklachten (whiplash), kaakproblemen en problemen in het centrale zenuwstelsel kunnen vreemde gehoorsensaties opwekken.

Soms gaat tinnitus gepaard met problemen in het evenwichtsorgaan. Dit komt omdat het slakkenhuis van het oor en het evenwichtsorgaan beiden in het binnenoor gelegen zijn. Wanneer de buis van Eustachius niet goed functioneert, bouwt de druk in het middenoor zich op. Hierdoor kan er ook “ruis” op de lijn ontstaan. Die ontstaat door veranderde spanning op het trommelvlies.

De hersenen zijn omgeven door vliezen en deze lopen door rondom het ruggenmerg tot aan de stuit. Hierdoor kan een val op de stuit soms ook voor tinnitus zorgen, omdat de gehoorzenuw die door het hersenvlies heen moet, geprikkeld wordt door een veranderde spanning in dit vlies.

Bij langdurige stress kan er een disbalans ontstaan in de samenstelling van de neurotransmitters. Het brein zet hierdoor het volume min of meer te hoog. Denk hierbij aan een microfoon die piept wanneer het volume van de versterker te hard wordt gezet.

Eigenlijk kunnen alle bewegingsverliezen rondom de nek en kaken een stoorzender zijn voor de informatieoverdracht van het lichaam naar het brein.
Deze opsomming is uiteraard niet volledig, maar omdat niet alle oorzaken in het oor zelf gelegen zijn, geeft het wel een indicatie waarom oorsuizen de interesse van een osteopaat heeft.

Wat kan osteopathie voor je betekenen?

Bij tinnitus is het van belang om zo snel mogelijk met de behandeling te starten, dan is de kans van slagen het grootst. De osteopaat gaat met een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek bekijken welke delen van het lichaam niet goed bewegen, met speciale aandacht voor de mobiliteit van de (hals)wervelkolom, het heiligbeen, de stuit en de kaakgewrichten. Maar ook de bindweefselstructuren en spieren in de halsregio dienen goed mobiel te zijn. De buis van Eustachius kunnen we niet direct behandelen, maar wel indirect door technieken op de schedel. Door het functioneren van de uitscheidingsorganen te optimaliseren verbetert de kwaliteit van het slijmvlies waarmee deze bekleed is. Hierbij geven we soms ook voedingsadviezen.

Belangrijk is om langdurige stress te vermijden. De bijnieren produceren hormonen die invloed hebben op de samenstelling van het lymfevocht, wat mogelijk tinnitus kan uitlokken. Balans tussen inspanning en ontspanning is ook belangrijk voor de balans van neurotransmitters in onze hersenen. Langdurige stress kan ervoor zorgen dat de neurotransmitters die de hersenactiviteit stimuleren de overhand krijgen en zo het volume als het ware op gaan schroeven, met tinnitus als mogelijk gevolg.

Er bestaat geen osteopatisch recept voor tinnitus en niet elke tinnitusklacht is osteopatisch te behandelen. Elke patiënt is ook hierin uniek en zal dus als zodanig onderzocht en behandeld worden.

← VORIGE POST
Waarom is postnatale kinesitherapie zo belangrijk?
VOLGENDE POST →
Osteopathie bij acute en chronische lage rugpijnen
Meest recente berichten
  • Waarom krijgen kinderen chronische oorontstekingen?
  • Shockwave therapie voor uw Frozen Shoulder
  • Bekkenbodemreëducatie
  • Waarom is postnatale kinesitherapie zo belangrijk?
  • tinnitus … wat doen we aan de pieptoon in uw oren?
Recente reacties
    Archief
    • januari 2019
    • november 2018
    • oktober 2018
    • augustus 2018
    • januari 2018
    Categorieën
    • Algemene kinesitherapie
    • Bekkenbodemreëducatie
    • Kinesitherapie
    • Osteopathie
    • Osteopatisch
    • Postnatale Kinesitherapie
    • Shockwave therapie
    Meta
    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Gerelateerde artikels

    Andre interessante artikels

    Waarom krijgen kinderen chronische oorontstekingen?

    Osteopathie, Osteopatisch, Postnatale Kinesitherapie

    Waarom de huidige gedachtengang hieromtrent niet de juiste is: Ouders vragen meestal aan hun pediater of osteopaat waarom hun kinderen chronische oorontstekingen krijgen. Het antwoord dat ze …

    Lees meer →
    Posted by Bert Roodhooft
    2 MIN READ

    Shockwave therapie voor uw Frozen Shoulder

    Algemene kinesitherapie, Kinesitherapie, Shockwave therapie

    Frozen Shoulder Een frozen shoulder is letterlijk een bevroren schouder. De frozen shoulder is een aandoening waarbij de beweeglijkheid van het schoudergewricht ernstig beperkt wordt.  De incidentie …

    Lees meer →
    Posted by Bert Roodhooft
    3 MIN READ

    Waarom is postnatale kinesitherapie zo belangrijk?

    Algemene kinesitherapie, Bekkenbodemreëducatie, Kinesitherapie, Osteopatisch, Postnatale Kinesitherapie

    Tijdens en na je zwangerschap ondergaat je lichaam ontzettend veel veranderingen. Dat gaat vaak gepaard met pijn in je onderrug, een verminderd evenwicht en een afname van je …

    Lees meer →
    Posted by Bert Roodhooft
    2 MIN READ

    PRAKTIJK VOOR HET GANSE GEZIN

    Wenst u graag een afspraak? bel dan op het nummer

    055300799

    +32 55300799   /   info@br-cdb.be   /   www.br-cdb.be

    copyright Bert Roodhooft, osteopaat

    tinnitus … wat doen we aan de pieptoon in uw oren? | Praktijk voor osteopathie en kinesitherapie